Welkom op mijn website!
Search

Blog

Ontstaan van het nieuwe concept

Terwijl ik bezig was met de karakters en de eigenschappen die ik wilde dat zij had is er een nieuw concept ontstaan.

De thematiek van mijn project is ontwikkeling. De uiteindelijke animatie is een heel letterlijke vertelling van jezelf ontwikkelen. Je wil iets graag, je moet nieuwe dingen leren om dit te bereiken en uiteindelijk kom je op een punt dat je een beslissing moet maken. Blijf je veilig aan de kant staan, of waag je de sprong ook al weet je nog niet zeker hoe het gaat aflopen. Dit wordt een animatie die op veel verschillende situaties van toepassing kan zijn.

Zo kan ik het bijvoorbeeld relateren aan mijn studie. Ik ben begonnen met het studeren van animatie terwijl ik nog nooit een digitale tekening had gemaakt. Ik heb veel geleerd deze afgelopen jaren en nu begint het eindpunt heel dichtbij te komen. De grote sprong is straks de verandering van de veilige leeromgeving naar de echte wereld waar ik op eigen benen moet gaan staan. Dit stukje toekomst is nog heel onzeker en ik weet niet wat ik moet verwachten.

De animatie gaat over groei, jezelf ontwikkelen en uiteindelijk “in het diepe springen”. Mijn karakter springt op het einde letterlijk in het diepe, hiermee wil ik laten zien dat het misschien eng is om een nieuwe stap te maken maar dat na alles wat je al geleerd hebt, doorgaan en weer nieuwe dingen ontdekken begint bij de beslissing om de sprong te wagen.