Reis door de tijd

Een wandelroute app in Middelburg. Ik ontwierp de karakterdesigns, achtergrondillustraties en animaties voor een betoverende ontdekkingsreis.

rdt_karakterschets

Het ontwerp

Het project met De Drukkery en de gemeente Middelburg betreft een innovatieve wandelroute app die een levendige kijk biedt op de rijke geschiedenis van de stad. Als hoofdontwerper heb ik de look and feel, de huisstijl en het karakterontwerp van de app bepaald. Mijn focus lag op het visualiseren van historische figuren zoals Hans Lipperhey en Maria van Bourgondiƫ, en iconische locaties zoals het stadhuis, de Oostkerk en de Lange Jan.

Animeren

Door intensieve samenwerking met UX/UI-designers en ontwikkelaars hebben we een interactieve beleving gecreƫerd. Ik heb animaties toegevoegd aan de karakters en achtergronden, zodat ze levendig de geschiedenis vertellen op verschillende locaties. Daarnaast heb ik minigames ontwikkeld om de ervaring nog meeslepender te maken.

Meegaan met de tijd

De app maakt slim gebruik van Augmented Reality (AR) en is speciaal ontworpen voor kinderen, met als doel om leren en verkennen op een boeiende manier te combineren. Dit project brengt geschiedenis via innovatieve en speelse digitale ervaringen tot leven, en ik ben trots om hieraan te hebben bijgedragen.

Laten we kennismaken en ontdekken hoe we samen onze creativiteit kunnen bundelen.