Welkom op mijn website!
Search

Blog

Conclusie

In mijn stageplan had ik aangegeven dat ik in mijn stage periode meer wilde werken aan mijn communicatieve vaardigheden, zowel in animatie als in samenwerking met collega’s en klanten. Ik wilde mij hierbij vooral richten op het maken van duidelijk verhalende storyboards. 
In de afgelopen weken heb ik mij hier dan ook vooral opgericht. Ik heb verschillende storyboards  gemaakt voor het project waar ik aan heb gewerkt. In deze storyboards kun je mijn proces al heel duidelijk zien. Ik heb veel geleerd met betrekking tot de spanningsboog in mijn werk. Het eerste storyboard wat ik heb gemaakt, klopte visueel gezien helemaal en het verhaal werd verteld. Maar er zat verder geen enkele spanning in, het was best saai. Ik heb door een andere manier van aanpak en de feedback van Johan hier op, een veel interessanter beeld neergezet. Door meer risico visueel te nemen en pas daarna mij te gaan richten op hoe de vertelling verder gaat. Heb ik een veel dynamischer resultaat gecreëerd.
Ik heb niet alleen aan mijn eigen storyboard gewerkt, maar ook aan verschillende brainstormen van opdrachten meegewerkt. Ik vond het heel erg leuk om op die manier samen een verhaal neer te zetten. Iedereen roept wat en bouwt op elkaar verder waardoor je uiteindelijk met een blad vol onleesbare tekeningen en een werkend storyboard eindigt. Dit proces vond ik zo leerzaam en gaf voor mij echt een extra dimensie aan het maken van een storyboard.
Ik heb tijdens mijn stage natuurlijk meegelopen met de lopende opdrachten en verschillende besprekingen met opdracht gevers en brainstormen bijgewoond. Hiernaast heb ik de specifieke stijl van studio noord eigen gemaakt. Al de dingen die ik hier leer heb ik kunnen toepassen in mijn schaduwopdracht. Deze is voor mij heel nuttig en uitdagend geweest.
De opdracht was er één die zij zelf al eens hadden gehad maar niet op de website stond waardoor ik het eindresultaat nog niet gezien had. Ik heb dezelfde briefing gekregen die zij hadden en ben hier van uit verder gaan werken. Het proces wat ik mee kreeg bij bijvoorbeeld HvA heb ik kunnen toepassen op mijn eigen project. Het goed overbrengen van de boodschap was het belangrijkste voor deze animatie en daarom is dit een heel goede oefening geweest.
In mijn stageplan had ik ook aangegeven dat ik graag in een studio zou willen werken. Nu ik kennis heb gemaakt met deze wereld ben ik niet van gedachten veranderd. Ik wil nog steeds graag in een studio werken, de manier van samenwerken en aan een project werken waar iedereen zijn eigen krachten kan gebruiken om samen een mooi resultaat te maken vind ik heel leuk. Doordat we samen in een brainstorm zaten en op die manier een storyboard maakte kreeg je veel verschillende ideeën.
De feedback en samenwerking met Johan en Olivier heb ik heel prettig gevonden. Ze hielden geen blad voor de mond en hebben mij erg geholpen met mijn werk. Met feedback op mijn verhaal maar ook teken technisch ben ik vooruitgegaan. Ik ben erg blij met het uiteindelijke evaluatie gesprek geweest en het was fijn om te horen dat ook zij de samenwerking prettig vonden. 
De schaduwopdracht die zij mij hadden gegeven en het hele proces met het uiteindelijke resultaat is een heel leuk en leerzaam project geweest. Vooral omdat het een directe toepassing gaf aan alle andere dingen waar ik aan mee heb gelopen.
Doordat ik twee dagen op de studio werkte en twee dagen zelf thuis heb gewerkt. Moest ik zorgen dat ik ook thuis mijn uren maakte en op mijn planning letten zodat ik de dingen waar ik hulp bij nodig had of feedback voor moest hebben zou hebben terwijl ik op studio was. Ik heb over mijzelf geleerd dat ik die discipline om thuis te werken heb. Dit vind ik een erg prettige ontwikkeling. Ik zou nog steeds het liefst op een studio werken maar zelf opdrachten aan nemen of op freelance basis met een studio samenwerken zou ik ook kunnen, dit is fijn om over mijzelf geleerd te hebben en op die manier open te zijn voor andere opties.
De uiteindelijke beoordeling van Johan ben ik erg blij mee, ik heb over mijzelf geleerd waar mijn krachten liggen maar ook hoe ik een toevoeging kan zijn in een team. Ik heb veel gehad aan alle feedback en ben erg blij met hoe mijn stageperiode is verlopen. Een verdere samenwerking met Johan en Olivier is dan ook zeker nog mogelijk.